Akcija za Banovinu

Mostar Vrijeme
Vijesti

Grad Mostar ove godine neće organizirati Zimski grad Winterville. Do zadnjeg trenutka smo se nadali kako ćemo, barem u manjem obimu nego ranijih godina,  ipak organizirati Winterville i postaviti kućice na Šetalištu i klizalište u Gradskom parku.

Međutim s obzirom na stalan rast broja zaraženih u Mostaru te najnovije epidemiološke mjere koje su na snazi, teška srca odgađamo Winterville jer ne želimo da ova manifestacija utječe na još brže širenje virusa i dovede do još težeg opterećenja zdravstvenog sustava u Mostaru.

Vjerujemo kako će naši sugrađani razumjeti razloge zbog kojih smo donijeli ovu odluku te da će ona pridonijeti tomu da brže pobijedimo pandemiju.

Nastojimo u okolnostima koje nam diktiraju aktivnosti, donijeti predblagdansko raspoloženje u naš grad pa će Mostar ove godine biti ukrašen ljepše nego svih prethodnih godina. Kreativni tim koji okuplja mostarske umjetnike osmislio je aktivnosti koje možemo provesti u skladu s postojećim epidemiološkim mjerama.

Akademski kipar Dalibor Nikolić vodi radionicu sa mostarskom Udrugom za Down Sindrom, štićenicima ove udruge povjerena je izrada ovogodišnjih Božićnih jaslica u Mostaru. Ove jaslice bit će izložene na Trgu hrvatskih velikana (Rondou),  a s obzirom na trud i ljubav koju  djeca s Down sindromom mjesecima ulažu u izradu jaslica sigurni smo kako će Mostar imati jedinstvene jaslice s najljepšom blagdanskom porukom.

Želimo svim našim sugrađankama i sugrađanima dobro zdravlje i radosne blagdane u krugu obitelji s nadom kako ćemo u idućoj godini u Mostaru moći organizirati  nekoliko manifestacija na kojima ćemo se, bez ograničenja i epidemioloških mjera, svi zajedno radovati.

Gradska uprava Mostara

TPL_BACKTOTOP